Baader Planetarium Neodymium Moon- and Skyglow Filter
Baaders Neodymium Moon- and Skyglow filter er et af de bedste til at forbedre kontrasten ved visuel observation og ved astrofoto,  uden at der mistes meget lys.

Filtrets transmission tillader lys fra tre meget vigtige områder at slippe igenem:
O-III som er dominerene i planetariske tåger som f.eks M57 (Ringtågen), M27 (Dumbbell Nebula).  H-alpha som er gasser der dominerer vores Mælkevej, (f.eks. Nordamerikatågen) og som også er meget tydelige på optagelser af fjerne galakser.  H-beta området hvor det visuelt bruges til at øge kontrasten til tåger som f.eks. Hesthovedtågen og California Nebula.

Men til forskel fra Baader UHC-S / L-Booster filter, skærer Neodymium filtret ikke så smalt,  og tillader også lys fra andre spektrale område at slippe igennem,  men sorterer samtidigt effektivt uønsket lys fra, så kontrasten forbedres.

I områder med mindre lysforurening vil dette filter være et godt valg.

Ved astrofoto vil dette filter være mere ''skånsomt'' overfor galakser og tillade mere lys fra blå tåger (typisk reflektionståger som i Plejaderne /Syvstjernen) at slippe igennem.

Filtret har indbygget IR Blocker,  så alt uønsket infrarødt lys bliver sorteret fra og kan derfor bruges som IR Blocking filter i stedet for Baaders UV/IR Blocking filter.

Baader Neodymium filter er planoptisk poleret og coated med Baaders 7 lags Phantom Group Coating for maximal transmission.
 
Neodymium filtrets transmission sammenlignet med Solens's spektrum.Baader Neodymium's transmissionskurve

Klik på billeder og diagrammer for at se dem større.

Varenummer: Baader NEODYMIUM & IR-Cut (Moon & Skyglow) Filter Pris inkl. moms

2458305A

Baader NEODYMIUM & IR-Cut 1¼" (Moon & Skyglow) Filter / Phantom Coating Group

Pris kr. 589

2458334A

Baader NEODYMIUM & IR-Cut 2" (Moon-& Skyglow) Filter / Phantom Coating Group

Pris kr. 970