Celestron EdgeHD: Skarpt og fladt - fra kant til kant og hjørne til hjørne
I takt med at CCD kameraer får større og større CCD chips stilles større krav til optikken.
Store CCD chips kræver korrigeret optik, som kan tegne skarpt over hele billedfeltet.

Celestrons svar er EdgeHD serien som kan matche langt dyrere optiske systemer.
EdgeHD Optics

Celestrons EdgeHD optik er et aplanatisk Schmidt teleskop,  designet til at give et perfekt korrigeret fotografisk billedfelt.

Optikken på EdgeHD teleskoperne er korrigeret så det ikke kun fjerne al koma - som ses som aflange stjerner ud mod kanten af billedfeltet.  Selve billedet er fladt, så hele billedet er i fokus,  selv når der bruges fuld-frame CCD på 36x24mm.

I forhold til Schmidt-Cassegrain teleskoper er dette en enorm forbedring.

Ud over de optiske kvaliteter, har Celestron introduceret en række mekaniske forbedringer som kan ses længere nede på siden.

 

Ægte astrografisk optisk kvalitet
Der findes optiske designs som kun tegner skarpt over et krumt billedfelt.  Dette kan være fint til visuel observation,  med ved astrofoto på en flad CCD chip vil stjerner ude nær kanten ikke blive skarpe.

Celestrons EdgeHD optik har et billedfelt som er tre gange fladere end et på et normalt Schmidt-Cassegrain teleskop.

Dette garanterer stjerner som visuelt er langt skarpere over hele billedfeltet på selv de store 37x37mm CCD chips som er det største på markedet i dag. (For amatører).
Et krumt billedfelt vil aldrig kunne give ens fokusering fra center til kant,  så derfor vil stjerner ude ved kanten ses ude af fokus samtidigt med at stjerner i centrum er i perfekt fokus.

Dette problem vokser med de større CCD chips vi ser idag,  og derfor er EdgeHD optikken er klar fordel.

Celestrons EdgeHD optik har et billedfelt som er tre gange fladere end på et normalt Schmidt-Cassegrain teleskop, så billedet er skarpt fra kant til kant.

 

Eksempler på forbedret ydelse og opløsning:
Med den forbedrede korrektion ved kanten af billedfeltet får man ikke bare rundere og pænere stjerner,  man får også en langt bedre opløsning og man når længere ned i magnitude.

I forhold til almindelig Schmidt-Cassegrain teleskob, giver EdgeHD optikken mindre- og langt klarere stjerner,  som disse sammenligninger herunder viser.

Celestrons EdgeHD optik giver finere detaljer og bedre kontrast,  helt ud til kanten af billedet.
 
 Alle billeder herover er taget med 37x37mm CCD chip.   (52mm diagonal)


Sammenligning af Koma fri optisk design:
De to billeder herunder viser det samme billedfelt - M3,  og begge taget med optik som korrigerer for koma.
Der er brugt en 35mm x 24mm CCD chip - (42mm diagonal) som er noget af det største lige nu.

På begge optagelser er M3 og stjernerne i centrum skarpe,  men længere ude - ved kanten,  ses en tydelig forskel.  Celestrons EdgeHD optik - nederste billede, giver flotte runde, skarpe veldefinerede klare stjerner over hele billedfeltet - hel ud til kanten.

Og et sidste eksempel:
Optagelsen herunder viser M31 - Andromedagalaksen,  taget med 11'' EdgeHD og Canons 5D full frame kamera. Billedfeltet er næsten en grad fra hjørne til hjørne.

Selv denne lille version af billedet viser tydeligt de perfekte stjerne over hele billedfeltet.

Klik her, eller på billedet for at se den fulde version - og bliv overbevist om EdgeHD's egenskaber.

 

Andre fordele og forbedringer ved Celestrons EdgeHD optik:
XLT Coating - Giver maximal lystransmission (97%) igennem hele optikken over det bredeste visuelle og fotografiske spektrum.

Spejlunderstøtning - Fleksible friktionskoblinger støtter og holder hovedspejlet på plads,  og mindsker forskydninger i billedet når tubus flyttes rundt på himlen - uden at belaste spejl og holder.
Ventilation - Bag på tubus er der to ventilationsshuller som giver hurtigere udluftning at varme luft fra tubus.  Disse hulle har 60uM micro-filter som sikrer at der ikke kommer støv ind i tubus.
Fastar kompatibel - Celestrons EdgeHD serie er kompatibel med Starizonas Hyperstar system.   Det giver mulighed for lynhurtig optagelse af stort billedfelt med et f-forhold omkring f:2
Let kollimering af optikken - En præcist fremstillet holder og det sfæriske sekunderspejl sikrer at kollimering af optikken kan gøres let og præcist - så teleskopet altid yder det bedste.
 Download manual for EdgeHD optikken

Download Celestrons White Paper om EdgeHD Optikken