Lunt 2'' Herschel Wedge
Lunt 2'' Herschel Wedge er beregnet til observation af Solens overflade, med refractor, (linseteleskop), med åbning op til max 150mm og med 2'' fokuser.
Lunt 2'' Herschel Wedge leverer et skarpt og kontrastrigt neutralt ''hvidt lys'' billede af Solen.
Lunt 2'' Herschel Wedge er et komplet og 100% sikkert system med præ-installeret ND3.0 gråfilter.
 
Herschel Wedge til observation af solen i neutralt ''hvidt lys'' virker ved at ca. 95% af sollyset ledes væk fra lysgangen,  og de resterende 5% dæmpes af det præ-installerede ND3.0 gråfilter.  Man kan eventuelt tilføje et polariseringsfilter til finjustering af lysstyrken.
Enheden er lukket så der ikke slipper sollys ud.   Varmen fra sollyset optages af en integreret heat trap, (varmefælde).
Fordelen ved Herschel Wedge er at filtreringen af sollyset sker lige foran okularet eller kamerat.  Det giver et billede med bedre kontrast og bedre skarphed,  sammenlignet med frontmonterede filtre.
Justering af lysstyrken:
Da Herschel Wedge danner polariseret lys kan man bruge et polarisationsfilter til trinløs justering af lysstyrken hvis billedet af Solen er for lyst.
Lunt 2'' Herschel Wedge kan kun bruge på refraktorer (linseteleskoper) med åbning op til 150mm.  Refraktorer med korrektorlinser montere på på teleskopet bør ikke bruges.
Lunt 2'' Herschel Wedge er IKKE egnet til spejlteleskoper da den varme der udvikles kan ødelægge optiske ellementer.
Klik på billederne for at se større versioner.
Lunt Herschel Wedger og tilbehør:

Varenummer:

Varekode: Beskrivelse: Pris inkl. moms
0558201 LS2SP/HW 2" White Light Herschel-Wedge / Solar-Wedge 3.548
4946465 BRESSER PF-2 2" Polarizing Filter for LUNT 2" Herschel-Wedge 291
Med forbehold for fejl, kurs- og prisændringer.